Archive for the ‘Geen categorie’ Category

Welkom

woensdag, februari 13th, 2013

Welkom op Paradijspaarden.nl. De website van Leny de Vries, onderwijzeres op de Vrije School Raphael in Almere én paardenliefhebber.

Bij mij thuis is het een kleine kinderboerderij. Kinderen uit mijn klas komen graag langs om te spelen met de de geit, de honden, de kippen of natuurlijk om paard te rijden.

Wil je zelf graag paardrijden of een keer op bezoek komen? Schrijf dan een persoonlijk bericht!

Schriktraining / klussen

zondag, december 11th, 2011

Vorige week zondag hebben we schriktraining gevolgd bij stal Mansoer.
Het was erg leerzaam en eigenlijk was ik verbaasd hoe goed Hlynur het deed.
Door rook heen lang enge dingen, hij deed het prima.
Voor Donkey was het helemaal makkelijk die verblikte of verbloosde niet bij alle enge dingen.

Deze zondag hebben we met mensen van de Kathedralentrail de ruiterroute ontdaan van overhangende takken en uitstekende wortels. We waren met een man of tien en hebben hard doorgewerkt. De ruiterroute die rondom Hout loopt is nu weer een stuk veiliger

Opnieuw dierenuitbreiding

zondag, juni 26th, 2011

Sinds een maand of twee hebben we een erg leuke Welsh erbij. Mijn buurvrouw verhuisde met Pepper een kleine Welsh en daarom moest ik op zoek naar een ander paardje wat ik kon gebruiken.

Marktplaats is daar en uitstekend middel voor en ja hoor na enige tijd zoeken vond ik Buddy. Hij had het de eerste tijd wel moeilijk na 9 jaar alleen te hebben gestaan. Maar nu is hij helemaal geaccepteerd.

Buddy

Buddy is helemaal geaccepteerd

Pika

Pika is de nieuwe Hovawart die nu bij ons woont nadat we vorig jaar Hera moesten laten inslapen.

Pika is een vrolijke hond en geniet erg buiten met alle andere dieren.

Gijs

Gijs is de allerlaatste aanwinst.

Nadat Lotje de benen had genomen en niet meer terugkwam (ondanks de chip), wilden we toch graag weer een grijs katje, dat is nu dus Gijs geworden. Al met al is het nu nog steeds een vrolijke beestenboel.

Gezinsuitbreiding

dinsdag, september 14th, 2010

Nu eens even geen paardenbericht maar een poezenbericht.
Vorige week is ons lieve grijze poesje bevallen van drie kittens.

Ze zijn heel mooi, namelijk twee grijs/witte en een zwart/wit kitten. De trotse moeder zorgt goed voor haar kleintjes en de vader (kater van de buren) laat zich helaas niet meer zien.

We kunnen gelukkig nog wel even genieten van het kleine grut.

Zomaar in april een weekendje Vlieland

woensdag, april 28th, 2010

Zomaar een paar dagen in april naar Vlieland! De liefhebbers van IJslandse paarden van de Paradijsvogelweg zaten de afgelopen week (bijna) allemaal op het waddeneiland Vlieland. Bekijk nu de foto’s van deze trip! Waar natuurlijk ook werd gereden op… IJslanders!

Met de paarden naar de Albert Heijn

zondag, december 27th, 2009

In de kerstvakantie viel er dan eidelijk een pak sneeuw. Als je paard ijzers heeft is het moeilijk rijden in de sneeuw, gelukkig had ik Vidir nog die lekker zonder ijzers door de sneeuw kon banjeren. Er viel zoveel sneeuw dat we geen boodschappen meer met de auto konden doen en wat is dan de meest leuke oplossing? Natuurlijk…. te paard naar Albert Heijn!

Na een uurtje rustig stappen kwamen we daar aan en deden de boodschappen in onze zadeltassen. Dit is een ritje om nooit meer te vergeten! Thuis de paardjes lekker verzorgd en na een lekker bakje thee snel de mooie foto’s bekijken. Zo zo zie maar weer, de vier benen winnen het van de vier wielen!

Lotje

zondag, oktober 4th, 2009

Nu eens even geen paarden maar een mooie foto van Lotje, ons nieuwe grijze poesje wat we helemaal uit Maastricht hebben gehaald. Ze speelt er al lustig op los met onze andere katten!

Hooien

donderdag, augustus 20th, 2009

Nu staan de paardjes lekker op het gras maar ik moest toch weer aan mijn wintervoorraad gaan denken. Mijn eigen adresje had geen hooi dus moest ik het deze keer wat verder zoeken.Gelukkig had ik de mogelijkheid om in Vinkeveen 145 balen te kunnen kopen en in mijn laatste vakantieweek is het me gelukt om alles te halen. Het is verbazingwekkend als je ziet hoeveel balen er in een paardentrailer gaan. Het is me gelukt om er 47 in te vervoeren. Alles staat nu lekker onder zeil en in de stal en het geurt nu bij overal heerlijk naar vers hooi.Zaterdag komen de kinderen weer rijden dus het wordt weer hard werken voor de paardjes.