Archive for september, 2010

Gezinsuitbreiding

dinsdag, september 14th, 2010

Nu eens even geen paardenbericht maar een poezenbericht.
Vorige week is ons lieve grijze poesje bevallen van drie kittens.

Ze zijn heel mooi, namelijk twee grijs/witte en een zwart/wit kitten. De trotse moeder zorgt goed voor haar kleintjes en de vader (kater van de buren) laat zich helaas niet meer zien.

We kunnen gelukkig nog wel even genieten van het kleine grut.

IJsland 2010: Landmannalauger

zondag, september 12th, 2010


Het IJsland virus

Het IJsland virus heeft bij mij goed toegeslagen en in 2010 ben ik opnieuw naar IJsland gegaan voor een nieuwe fantastische tocht. Dit maal heb ik nog een extra dag in Reykjavik doorgebracht om alle winkeltjes eens goed te kunnen bekijken.

Dit keer was het weer een hele mooie tocht al heb ik wel een dag heel slecht weer meegemaakt. Een dag met striemende regen en lekkende laarzen en alleen maar rivieren waar je doorheen moet en als klap op de vuurpijl “s avonds alleen een koude douche.

Toch blijft dit voor mij het mooiste wat je kunt meemaken met je paard. Gewoon genieten van de fantastische natuur om je heen onder de rook van de vulkaan rijden.Tussen stoompluimen doorrijden en dan heerlijk in een hotpot bijkomen van de vermoeienissen.

Voor mij betekent het ………volgend jaar weer.
dan maar naar Noord-IJsland ?

 

 

Zomertocht door Belgie

zaterdag, september 11th, 2010

Ik heb al een tijdje niets meer geschreven maar wel veel met ijslanders ondernomen.We zijn met een paar buurtjes met de trailer richting Belgisch Limburg getrokken en hebben daar een trektocht van vier dagen gemaakt.het was er fantastisch ! De ruiterpaden waren goed te volgen (knooppuntensysteem) en de mensen waren allerhartelijks.Bij elk restaurant of cafe op de route kon je je paard aanbinden of zelfs af en toe even in een weilandje “parkeren”De overnachting hadden we van te voren wel besprokenen ook daar kon je je paard ook prima laten overnachten.

De leukste herinnering heb ik aan de steengroeve waar we doorheen kwamen. Steil en dan in galop omhoog !
Het is beslist een aanrader om eens te doen als je iets leuks met je paard wilt ondernemen.

Hieronder zie je de foto’s